Kweken in de 21ste eeuw

Onze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Moerman Lilium is uw kwaliteit lelie expert. Waarom? Topkwaliteit lelies geoogst fris elke dag met een zo laag mogelijke milieubelasting. Ons doel is om bloemen te produceren op een duurzame manier.

Certificering: het bewijs van onze vaardigheden en zorg

Wij zijn MPS-A gekwalificeerd. Dit betekent onder andere dat we niet meer chemicaliën te gebruiken dan strikt noodzakelijk. In de praktijk betekent dit dat we geen of zo min mogelijk chemicaliën gebruiken. Kweken op de natuurlijke manier komt niet alleen ten goede van onze producten, maar ook van onze omgeving.

Alles wat de natuur biedt

In plaats van het gebruik van chemicaliën, willen we kijken naar alternatieven die door de natuur wordt geboden. Zo is Jan Moerman gestart met een natuurlijke teeltsysteem waarbij we gebruik maken van allerlei goede dingen die de natuur ons biedt. De inzet van natuurlijke ingrediënten minimaliseert het gebruik van chemische en vervuilende kunstmest.

Ook heeft onze kas een uniek open dak systeem dat ons in staat stelt zonlicht en wind optimaal te gebruiken om de lelies stevig en de kleuren helderder maken. Het is onze sterke overtuiging dat alle goede dingen worden geleverd door de natuur en dat we dit moeten respecteren om ook een goede toekomst te garanderen voor de komende generaties.